Over Brita

Brita Kunkeler (1959, Den Haag)

Met mensen bezig zijn, behandelingen geven is voor mij een passie en ik doe dit dan ook met veel plezier en geniet ervan. Voor mij zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Alles wat ik doe is geïnspireerd op mijn kennis van de acupunctuur, de filosofie die daarbij hoort evenals acupressuur, massages en nog veel andere technieken.  De E.E.N.® therapie heeft mij  nog meer eenvoudige tools gegeven om de cliënten nog beter te kunnen helpen. Ik gebruik precies dat wat nodig is in de behandeling.

Waarom klanten tevreden zijn?

  • Authenticiteit, mijn eigenheid, wat ik doe doe ik met mijn hele wezen, en dat is voelbaar.
  • Brede achtergrond inE.E.N.® therapie, anatomie, fysiologie, aromatherapie, acupunctuur, bachbloesems, homeopathie en fytotherapie.
  • Al 25 jaar ervaring in het behandelen van mensen met natuurgeneeskunde.

 

“In de ontspanning kom je tot de eenvoud van de dingen en het leven.”

 Hoe ben ik zover gekomen?

Na een leven als research analiste in een laboratorium en vertegenwoordiger van laboratorium testen. Nadat het moederschap begon waren er zaken die niet meer als vanzelfsprekend liepen. In deze tijd kwam ik in aanraking met acupunctuur en homeopathie. Door de resultaten was ik geïnteresseerd geraakt hoe het e.e.a. werkte en wilde meer weten. Zo heb ik een opleiding Integrale Geneeswijze gevolgd, waarbij acupunctuur en Oosterse filosofie centraal stonden, en later Aromatherapie. Na jaren ben ik de prachtige opleiding tot E.E.N.®Therapeut gevonden, waardoor ik mijzelf weer volledig heb hervonden. Deze opleiding ben ik inmiddels  afrond en is dit mijn therapeutische werkvorm geworden. Het omvat al wat ik eerder heb geleerd en heb gedaan. Vaak worden de technieken van de E.E.N. ® Therapie geïntegreerd met de massage.

Voor de acupunctuur moest er sportmassage geleerd worden om zo de punten van de acupunctuur te kunnen vinden. Ik dacht ah ik ben wel soepel, nou mooi niet. Ik had een harnas aan, zo eentje uit de Middeleeuwen. Door de opleidingen en alles met name ook de massages vanuit aromatherapie en wat er verder bij kwam kijken heb ik dit harnas stukje voor stukje uit kunnen trekken, en ben ik een stuk toegankelijker geworden naar mijn zelf en medemens. Jaren was ik ook niet overtuigd van mijn kwaliteiten en kon er dan ook niet volledig voor gaan staan. Terwijl anderen het tegendeel mij vertelde. Echt durven geloven was nog een dingetje. Ooit  ben ik een tijdje gestopt met mensen te behandelen en masseren en dacht dat ik een ander leven zou gaan leven met het renoveren van huizen en verhuur van huizen in het buitenland. Het voordeel daar was dat je zag wat je deed.  Van een puinhoop kwam er dan weer wat moois tevoorschijn komen en dat zag  ik bij de mens vaak niet, inmiddels wel. Al had ik graag in het buitenland willen wonen en werken  het bleek helaas niet te werken.

Het is dat ik werd gevraagd om weer te gaan masseren en met knikkende knieën ben ik weer begonnen met alleen massages te geven en dus weer te werken met mensen. Met alle inzichten die ik heb gekregen had ik in eerste instantie besloten alleen voor ontspanningsmassages te gaan al gebeurt vaak veel extra’s onder mijn handen. Langzaam maar zeker ontstond het besef dat wat ik doe goed is. Ik sta voor kwaliteit en ga niet voor minder. Zo is dat altijd geweest, echter nu met de wetenschap dat ik goed genoeg ben en dat ik het verschil kan maken. Zo ontstond het besef dat ik mijn roeping als volledig therapeut zijn in mag nemen.  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo ben ik altijd opzoek naar dingen mij inspireren en die mijzelf weer verder hebben geholpen bij mijn zoek tocht. Dit deel ik graag met anderen. Altijd bezig met gezondheid echter er is meer dan alleen het lichaam. 

Uiteindelijk kwam ik er achter dat een groot familie geheim, wat ik van het begin aan had “geweten” in de “weg” heeft gezeten. Alles is op geslagen in onze cellen. Ook dit. Het heeft even tijd gekost om alles te herstructureren. Het is niet meer nodig om therapeut te zijn. Mijn wens nu is om met luchtigheid mensen en mijzelf een goede tijd te laten ervaren, precies daar waar ik ben. Dat kan aan de massage tafel zijn maar dat kan ook gewoon in het dagelijkse leven. Het was en is een reis voor lichaam, geest en ziel!  Zo ben ik als een enorme controlfreak vanuit het hoofd naar mijn gevoel, hart en in mijn hele lijf neer gedaald en sta ik in alle stevigheid op de aarde. Nu verloopt het leven nagenoeg in synchroniciteit zonder te hoeven duwen en trekken. Alles dient zich precies op tijd aan.

 Inspiratie

De Piramides in Bosnië, hebben lange tijd als grote inspiratoren gediend.  Inmiddels hebben Lesbos en andere plekken mij ook vele inzichten verschaft.

Leven in Zuid Europa doet mij goed goed. Het is tijd voor een nieuwe horizon.

“In samenwerking lossen we blokkades op.”

‘AstoniA’ is afgeleid van Astonish 
Omdat zowel klanten maar ook ikzelf oprecht verwonderd kunnen raken tijdens een massage.

Het riet staat voor stevigheid en buigzaamheid. Diep geworteld in de aarde en hoog reikend de wereld in. Net als wij zelf.

Het symbool hieronder gebruik ik in de massages waardoor de blokkades kinderlijk eenvoudig opgelost worden. Het rondje staat voor spiralen links- of rechtsom. De driehoek staat voor de piramides.

Vragen?
Heb je vragen of wil je meer weten over mijn massages? Stuur me een bericht via de
contactpagina of mail me op brita@astonia.nl. Tijdens de behandelingen en op reis staat de telefoon uit. Een app of een sms is dan het handigst.