Over Brita

Brita Kunkeler (1959, Den Haag)

Massages geven is voor mij een passie en ik doe dit dan ook met veel plezier en geniet ervan. Voor mij zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De massages zijn geïnspireerd op mijn kennis van de acupunctuur, de filosofie die daarbij hoort evenals acupressuur en nog veel andere technieken. Ik gebruik precies dat wat nodig is.

Waarom klanten tevreden zijn?

  • Authenticiteit, mijn eigenheid, wat ik doe doe ik met mijn hele wezen, en dat is voelbaar.
  • Brede achtergrond in integrale geneeskunde, anatomie, fysiologie, aromatherapie, acupunctuur, en meer.
  • Al 25 jaar ervaring in massages (zowel ontspanningsmassages als in het verleden therapeutische massages).

“In de ontspanning kom je tot de eenvoud van de dingen en het leven.”

Hoe ben ik zover gekomen?

Na een leven als research analiste in een laboratorium en vertegenwoordiger van laboratorium testen. Nadat het moederschap begon waren er zaken die niet meer als vanzelfsprekend liepen. In deze tijd kwam ik in aanraking met acupunctuur en homeopathie. Door de resultaten was ik geïnteresseerd geraakt hoe het e.e.a. werkte en wilde meer weten. Zo heb ik een opleiding Integrale Geneeswijze gevolgd, waarbij acupunctuur en Oosterse filosofie centraal stonden, en later Aromatherapie. Na jaren ben ik de prachtige opleiding tot E.E.N. @ Therapeut gevonden, waardoor ik mijzelf weer volledig heb hervonden. Deze opleiding ben ik aan het afronden en neem ik deze technieken mee in de massages of gebruik ik alleen de technieken die ik daar heb geleerd. Nu nog de afronding echter deze keer wegen de laatste loodjes erg zwaar.

Voor de acupunctuur moest er sportmassage geleerd worden om zo de punten van de acupunctuur te kunnen vinden. Ik dacht ah ik ben wel soepel, nou mooi niet. Ik had een harnas aan, zo eentje uit de Middeleeuwen. Door de opleidingen en alles wat er bij kwam kijken heb ik dit harnas stukje voor stukje uit kunnen trekken, en ben ik een stuk toegankelijker geworden naar mijn zelf en medemens. Jaren was ik ook niet overtuigd van mijn kwaliteiten en kon er dan ook niet volledig voor gaan staan. Door nog meer inzichten, baantjes en altijd de massage als rode draad, in het leven. Toch ben ik zelfs een tijdje gestopt met masseren en dacht dat ik een ander leven zou gaan leven met het renoveren van huizen en verhuur van huizen in het buitenland. Het voordeel daar was dat je zag wat je deed.  Van een puinhoop kwam er dan weer wat moois en dat zag  ik bij de mens vaak niet, inmiddels wel. Al had ik graag in het buitenland willen wonen en werken  het bleek helaas niet te werken. Uiteindelijk was ik de puinhoop. 

Het is dat ik werd gevraagd om weer te gaan masseren en met knikkende knieën ben ik weer begonnen. Met alle inzichten die ik heb gekregen heb ik besloten nu alleen voor ontspanningsmassages te gaan al gebeurt vaak veel extra’s onder mijn handen. Langzaam maar zeker ontstond het besef dat wat ik doe goed is. Ik sta voor kwaliteit en ga niet voor minder. Zo is dat altijd geweest, echter nu met de wetenschap dat ik goed genoeg ben en dat ik het verschil kan maken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo ben ik altijd opzoek naar dingen mij inspireren en die mijzelf weer verder hebben geholpen bij mijn zoek tocht. Dit deel ik graag met anderen. Altijd bezig met gezondheid echter er is meer dan alleen het lichaam.  Het was en is een reis voor lichaam, geest en ziel! Door deze reis ben ik steeds dichterbij mijzelf gekomen en bij mijn ware ik en wat ik mag doen op deze wereld. Zo ben ik als een enorme controlfreak vanuit het hoofd naar mijn gevoel, hart en in mijn hele lijf neer gedaald. Nu verloopt het leven nagenoeg in synchroniciteit zonder te hoeven duwen en trekken. Alles dient zich precies op tijd aan.

Inspiratie

Ik word door veel dingen geïnspireerd. Één van de grootste inspiratoren zijn de Piramides in Bosnië. Hier reis ik dan ook sinds begin 2017 graag en regelmatig naartoe. Zij hebben de weg vrij kunnen maken om werkelijk tot mijzelf te kunnen komen. Dit gun ik eenieder!

Wanneer ik ga is er de mogelijkheid om mee te reizen in kleine groepen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op.

“In samenwerking lossen we blokkades op.”

‘AstoniA’ is afgeleid van Astonish 
Omdat zowel klanten maar ook ikzelf oprecht verwonderd kunnen raken tijdens een massage.

Het riet staat voor stevigheid en buigzaamheid. Diep geworteld in de aarde en hoog reikend de wereld in. Net als wij zelf.

Het symbool hieronder gebruik ik in de massages waardoor de blokkades kinderlijk eenvoudig opgelost worden. Het rondje staat voor spiralen links- of rechtsom. De driehoek staat voor de piramides.

Vragen?
Heb je vragen of wil je meer weten over mijn massages? Stuur me een bericht via de
contactpagina of mail me op brita@astonia.nl. Tijdens de behandelingen en op reis staat de telefoon uit. Een app of een sms is dan het handigst.