Cacao & Vilt Ceremonie

Wil jij meer ontspanning ervaren en/of je creativiteit stimuleren, dan is een cacao ceremonie in combinatie met vilten mogelijk iets voor jou.

Cacao is een prachtig natuurproduct met vele goede eigenschappen. Het kan je hartenergie openen en energetische verbindingen in je systeem herstellen. Hierdoor wordt de natuurlijke stroom in je lichaam op gang gebracht. Wanneer je vaker cacao gebruikt, kun je positieve lichamelijke effecten verwachten. Zo wordt beweerd dat door de inname van cacao zelfs nieuwe hersenstructuren kunnen ontstaan en het hart- en vaatsysteem verbetert.
Cacao bevat veel antioxidanten en magnesium en zorgt dat er dopamine wordt aangemaakt. Dit geeft een rustgevend en vreugdevol gevoel.
Cacao werkt NIET hallucinerend.

Vilten

Na de sfeervolle cacao ceremonie, die je in verbinding brengt met jezelf en de anderen in de groep, maken we ruimte om met elkaar iets te eten, terwijl we ervaringen delen. Aansluitend ga je aan de gang met wol vilten.

Ook wol is een natuurproduct en nodigt je uit om in je creatieve stroom te komen. De mooie kleuren spreken tot je verbeelding en het werken met je handen, helpt je om uit je hoofd te komen. Je mag het denken loslaten en de wol en de olijvenzeep voelen. Er hoeft niks ‘moois’ te ontstaan, het gaat om het proces van genieten, voelen en creëren. Het resultaat geeft je mogelijk inzicht in wat er nog in jouw onderbewustzijn speelt.

Wat kun je verwachten?

  • Je krijgt eerlijke informatie over de cacao.
  • Voordat we met de cacao ceremonie beginnen, neem jij een intentie mee de workshop in. Zo krijgt deze dag een extra richting voor jou.
  • Tijdens de deelrondes wisselen we uit over ieders ervaringen, waardoor je in de verdieping van jouw proces kunt komen. Meestal werkt het delen inspirerend en zijn de verhalen van iedere deelnemer herkenbaar voor anderen.
  • We werken met een kleine groep. Maximaal 6 deelnemers. Dit geeft de ruimte voor eenieders inbreng.
  • De wol en cacao zorgen meestal voor zachtheid, warmte en speelsheid. Ieder in haar/ zijn eigen kleur.
  • De precieze werking van cacao is voor iedereen anders. Het kan dat er lagen worden aangeraakt die gezien en geheeld, of bevrijd mogen worden. De begeleiders zorgen voor een veilige bedding en goede begeleiding voor/van het mogelijke proceswerk. Het is bijzonder om de verschillende kwaliteiten te kunnen ontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Op dit moment staan er geen nieuwe cacao- & vilt dagen gepland. Mocht je interesse hebben en heb je minimaal 4 anderen kunnen vinden om mee te doen, stuur mij dan een persoonlijk bericht. Duur 4 tot 5 uur.

Wanneer:     

Waar:             
Kosten:           € 65,00 Dit bedrag is inclusief de cacao en alle materialen. Ook koffie, thee en water is bij de prijs inbegrepen. Exclusief eten.
Eten:               Ieder neemt een gerechtje mee om met elkaar te delen. Dit mag iets eenvoudigs en lichts zijn.
Aanmelding:    brita@astonia.nl of stuur een berichtje via 06-55755711.

Ervaringen van anderen die je voor gingen:

‘Tijdens de ceremonie voelde ik in eerste instantie een gretigheid naar de cacao. Ik vond het heel lekker. Al snel merkte ik dat mijn lichaam verzadigd was en dat het meer met mij deed dan verwacht. Dat was onwennig. Het samen eten en vilten was heerlijk en bracht een diepere verbinding. Tijdens de tweede ronde cacao ontlaadde mijn systeem in een onbedaarlijke lachbui. Heerlijk! Cacao werkte voor mij bevrijdend.’

‘Ik voelde veel spanning van te voren. Was dit wel voor mij? Wat zou het met mij doen? Tijdens de ceremonie kreeg ik beelden uit de tijd van de slavernij. Dat bracht een mooi open gesprek op gang in de groep. Later voelde ik mijn moeder dichtbij en dat was hartverwarmend. Deze workshop heeft mij nieuwsgierig gemaakt en smaakt naar meer!’

‘Brita heeft veel oog voor schoonheid en details. De ceremonie was zo liefdevol en met aandacht verzorgd. Het vilten bracht herinneringen aan mijn oma naar boven. Er kwam een speelsheid in mij los en een enorme giechelbui.’

‘Tijdens een privé sessie met Brita, werd ik diep geraakt door alle liefde en de diepgang van deze cacao ceremonie. Ik had dit nog niet eerder zo’n gevoel mee gemaakt. Het heeft een enorme uitwerking op mij gehad. Ik voelde mij geestelijk en lichamelijk gevoed. Mijn hele systeem was rustig en ik heb goed en vredig geslapen. De dag erna ben ik uitgerust en met veel zin en passie aan de nieuwe dag begonnen.’

 

 

Cacao & Vilt ceremonie

Wil je meedoen?  Neem contact op voor de mogelijkheden

Appen is sneller

boekingsformulier

Wanneer kun je niet meedoen?

 

  • als je zwanger bent;
  • als je medicijnen gebruikt tegen hoge bloeddruk, is overleg van te voren gewenst.

Nieuwsgierig?

Mocht je er deze dag niet bij kunnen zijn of de groep zit vol, dan zet ik je graag op de reservelijst en/of de lijst voor de volgende keer.
Voor mannen komt een aparte ceremonie begin september.

Heb je nog vragen? Voel je welkom en Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Lees verder graag mijn Algemene Voorwaarden.